MUSASTARTTI

MS_bandikoulu_logo

Musastartti -toiminnan tavoitteena on tarjota puitteita luovuuden kehittymiselle musiikillisin keinoin. Toiminta ohjaa oppilaita instrumenttitaitojen oppimiseen ja oman musiikin esittämiseen nykyaikaisten musiikkituotannon keinoin.

Musastartti -hanke on kaksiosainen:

1. Peruskouluilla järjestettävä bändikerhotoiminta
2. Leikkipuistoissa järjestettävät ja kehitettävät musiikkitapahtumat

BÄNDIKERHOT
MusaStartti -kerhot tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua bändiopetukseen omalla koulullaan. Bändikerhoon voi osallistua soittotasosta riippumatta, myös ilman aiempaa soittokokemusta. Kerhossa käydään läpi bändisoittimia ja tutustutaan elektronisen musiikin tuottamiseen. Oppilaat saavat itse (opettajien johdolla) valita harjoiteltavan/esitettavän materiaalin sekä valita itselleen sopivimman soittimen/soittimet.

MusaStartin toimintaan kuuluu viikottaiset bänditreenit (45min) koulupäivän jälkeen omalla koululla koulutettujen bändiohjaajien vetäminä sekä lukukausittaiset konsertit.

Kerhoihin osallistuminen rajataan oppilaskohtaisesti 2-3 lukuvuoden mittaiseksi, jolloin se on luonteeltaan taiteen perusopetukseen pehmeästi sitouttavaa, helpottaen oppilaiden ja perheiden ohjautumista intensiivisempään harrastamiseen.
Kerhon hinta on 150€/oppilas/syyslukukausi
Syyslukukaudella 2019 Pohjois-Helsingin Bändikoulu järjestää MusaStartti -kerhoja seuraavilla kouluilla:

- Suutarilan ala-aste
- Maatullin ala-aste
- Pohjois-Haagan ala-aste
- Haagan peruskoulu
- Suutarinkylän peruskoulu (Töyrynummi)
- Nurkkatien ala-aste
- Puistolan peruskoulu

Ilmoittaudu syyslukukauden 2019 ryhmiin 18.8 mennessä TÄSTÄ !

LEIKKIPUISTOT
Musastartti toiminta jalkautuu peruskoulujen lisäksi kuukausittain alueen leikkipuistoihin, jonne tuodaan maksuttomia taideharrastamisen kokeilumahdolllisuuksia.

Varhaiskasvatuksessa kohdataan yhä enemmän monikielisyyden erityistarpeita, sillä tuoreen arvion mukaan vuonna 2035 jo joka kolmas alle kouluikäisistä on vieraskielinen.
Leikkipuistoissa järjestettävän Musastartti -tapahtumista toteutukseen pääsevät vaikuttamaan niin lapset kuin heidän vanhempansakin.
MusaStartti järjestetään yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Helsingin kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Niklas Ahlsved