RYTMIMAJAKKA-HANKE

Rytmimajakka on Pohjois-Helsingin Bändikoulun, Meri-Helsingin musiikkiopiston, Kallion musiikkikoulun ja Vuosaaren musiikkikoulun yhteinen hanke, joka järjestää matalan kynnyksen bändikerhotoimintaa kouluilla ympäri Helsinkiä. Hankkeen tavoitteena on tavoittaa taiteen perusopetuksen ulkopuolelle jäävät lapset ja nuoret, rikastuttaa koulujen kulttuuri- ja taideopetusta sekä tarjota lapsille mielekäs harrastus heille luontevassa paikassa eli omalla koululla.

Rytmimajakan toimintaan kuuluu viikottaiset bänditreenit koulupäivän jälkeen omalla koululla koulutettujen bändiohjaajien vetäminä sekä konsertit kouluilla, lähiseutujen nuorisotaloilla jakonserttisaleissa. Aiempaa soittokokemusta ei tarvita. Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan.

Rytmimajakan lukukausimaksu on matala, jolloin harrastus on paremmin kaikkien saavutettavissa.
Kerhon hinta on 100€/lukukausi (lukuvuosi = 2 lukukautta, syksy ja kevät).

Lukuvuonna 2017-2018 Rytmimajakka-bändikerhoja järjestettiin 28:lla koululla ympäri Helsinkiä ja opetukseen osallistui n. 350 lasta ja nuorta.

Lukuvuonna 2018-2019 Pohjois-Helsingin Bändikoulu järjestää Rytmimajakka -kerhoja seuraavilla kouluilla:
- Suutarilan ala-aste
- Maatullin ala-aste
- Pohjois-Haagan ala-aste
- Haagan peruskoulu
- Suutarinkylän peruskoulu (Töyrynummi)
- Nurkkatien ala-aste
- Puistolan peruskoulu